Коса. ХХст.

Класифікація Знаряддя праці
Матеріал
Залізо
Техніка виконання
Техніки обробки металу
Довжина
60 см
Ширина
6 см

Опис

Коса. ХХст. У сільському господарстві універсальне ручне знаряддя для скошування злаків та інших трав'янистих рослин. Складається з власне коси. Верхній о́бід робочої частини коси - «прут», ріжуча частина — «ле́зо», простір між прутом і лезом — «полотно», носок коси — «дзьоб», задня частина — «п'ятка з шийкою».

Веб портал “Музейний фонд України” працює в тестовому режимі.

На даному етапі наповнення порталу відбувається співробітниками музеїв та заповідників, що включені в перелік згідно постанови Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2021 р. № 1388 “Про затвердження переліку музеїв та заповідників, в яких зберігаються музейні предмети, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України”