Класифікація Предмети побуту
Матеріал
Метал
Техніка виконання
Техніки обробки металу
Довжина
15 см

Опис

Виделка із нержавіючої сталі, мала, обідня. Предмет столового приладдя основної та допоміжної групи. Вона складається з приплюснутої декоративної ручки, до якої за допомогою перемички приєднана основна частина - чотири загострених зубці. Виделка призначена для їжі, утримання або перенесення розсипчастих страв та окремих частин їжі. На території України перші виделки з'явилися у XVII ст. Україна ХХ – ХХІ століття. Метал. Заводське виробництво. Була у користуванні. L-15см

Веб портал “Музейний фонд України” працює в тестовому режимі.

На даному етапі наповнення порталу відбувається співробітниками музеїв та заповідників, що включені в перелік згідно постанови Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2021 р. № 1388 “Про затвердження переліку музеїв та заповідників, в яких зберігаються музейні предмети, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України”